Cristina Ramos fra Gran Canaria gikk til finalen i America's Got Talent: The Champions

Sangerinnen Cristina Ramos, vinner av Got Talent Espana 2016 og The Voice Mexico 2018, gikk på mandag videre til finalen i America's Got Talent: The Champions med en spektakulær fremføring av Bohemian Rhapsody (Queen).

Cristina Ramos fra Gran Canaria er et årets comet på sangstjernehimmelen. Foto: Creative Commons-lisens

Ramos slo blant annet ut America Got Talents 2017-vinner Darci Lynne, som ble nummer to, og Courtney Hadwin, finalist i America's Got Talent 2018, som ble nummer tre.

Hun fikk stående ovasjoner av publikum. Nesten ti millioner tv-seere så programmet.

Se Cristina Ramos synge Bohemian Rhapsody i konkurransen

Knivkasterne Deadly Games gikk også videre til neste runde i konkurransen.

50 deltakere konkurrerer

50 artister som har vunnet nasjonale Got Talent-konkurranser i 13 land deltar i konkurransen, som går en gang i uken på mandager i sju omganger over flere uker på NBC fra 7. januar.

Konkurransen beskrives av programskaperne som et talentenes olympiade.

Hver uke er det to som går videre til finalen. Den ene blir valgt av et panel med såkalte "superfans", den andre med "golden buzzer", en gyllen knapp som en av dommerne kan bruke for å sende en deltaker direkte til finalen.

Ramos vant superfans-stemmene og Deadly Games fikk golden buzzer av Heidi Klum, den tyske supermodellen som ble skuespiller og tv-vert.

Simon Cowell ville ha "golden buzzer"

Dommerpanelet består av Simon Cowell, Mel B, Heidi Klum og Howie Mandel.

"Golden buzzer? Golden buzzer! ", sa Simon Cowell henvendt til Heidi Klum, som styrte gullknappen denne kvelden, etter den kanariske sangerinnens opptredenen, men fikk ikke den responsen han ba om.

Hun gikk likevel videre ved å få flest stemmer fra "superpanelet" som består av en representant fra hver av 50 stater i USA.

I forrige runde av konkurransen gikk britiske Susan Boyle golden buzzer av Mel B, og møter dermed Ramos i finalen. Komikeren Peter Lawson gikk også videre i første runde.

Dansk deltaker

Den danske danseduoen Moonlight Brothers, vinner av Danmark har talent 2018,  deltar i en senere episode av programmet som eneste skandinaviske representant.

Cristina Ramos holdt for øvrig konsert i Alfredo Kraus-auditoriet i Las Palmas 11. januar før hun reiste til USA for å delta i konkurransen.