Brasilianske og afrikanske rytmer på Womad Fuerteventura

Musikk og kultur fra Brasil og Afrika er tema på årets Womad-festival i Gran Tarajal på Fuerteventura, som arrangeres 4.-6. november.

Foto: Womad Fuerteventura

22 band og artister fra 13 land opptrer på festivalen. Arrangørene venter cirka 35.000 tilskuere.

Musikkfilmer og workshops

Det blir også visning av musikkfilmer, blant annet med Paco de Lucia, Vinicius de Moraes, Amy Winehouse, Fela Kuti og Talking Heads.

Dessuten håndverkmarked og brasiliansk workshop for voksne og barn.

Tilsagn om pengestøtte

Øyrådet på Fuerteventura har gitt tilsagn om 400.000 euro i pengestøtte til Womad Fuerteventura i år. 150.000 av dette kommer fra den regionale regjeringens pengebinge.

I tillegg er det samlet inn 20.000 euro fra sponsorer. Det er gratis inngang på festivalen, som har et campingområde.

Årets artister

23 år med Womad på Kanariøyene

I 2014 ble festivalen for første gang arrangert på Fuerteventura.

Womad ble i 19 år, fram til 2012, arrangert i Las Palmas, og var de siste årene det klart mest populære og interessante kulturarrangementet på øya.

I 2010 var festivalen på det største, med 32 internasjonale artister på scenen. Det året varte den i flere dager og trakk mer enn 100.000 tilskuere.

I 2011 ble festivalen kraftig redusert på grunn av kutt i pengestøtten fra det offentlige. Den varte kun en dag, og hadde 12 artister på scenen. I 2012 var det helt slutt på Womad-arrangementet i Canteras-parken i Las Palmas.

Peter Gabriels hjertebarn

Den verdenskjente britiske musikeren Peter Gabriel var med på å stifte Womad i 1980. Målet er å informere og skape bevissthet om verdien og potensialet i et flerkulturelt samfunn.

I 1982 ble den første festivalen avviklet. Womad arrangeres nå i Australia, New Zealand, Chile, Russland, Spania, Italia og Storbritannia.

Se hva som skjer på Gran Canaria

Tags