Forbedrer fremkommeligheten i gater i Arguineguín

Mogán kommune på Gran Canaria har gjenopptatt arbeidet med å forbedre fremkommeligheten i flere gater i Arguineguín. Drøyt 201.000 euro er satt av til dette formålet.

Her fikses fortau i Arguineguín. Foto: Mogán kommune

Det er i Miguel Marrero Rodríguez-gaten og Graciliano Afonso-gaten at arbeidet som pågikk før årsskiftet fra september i andre av byens gater nå er gjenopptatt.

I Miguel Marrero Rodríguez-gaten fikses det på strekningen fra en rundkjøring med en hvalhale på hovedvei GC-500 til adkomsten til Las Marañuelas-stranden. Her har det hyppig skjedd at fotgjengere har falt over ende og skadet seg i en bakke.

Fortauene får nå nytt dekke og bedre fremkommelighet, skriver Mogán kommune i en pressemelding.

Samme type forbedringer gjøres Graciliano Afonso-gaten fra krysset med Miguel Marrero Rodríguez-gaten til hovedveien, GC-500. Dårlige vannrør under gatene skal også byttes.

Fra før er det fikset på gatene Damasco, Jacomar, Francisco Navarro og den første delen av Miguel Marrero Rodríguez-gaten.

Redusert fremkommelighet i arbeidsperioden

Arbeidene er beregnet til å pågå i mellom seks og sju uker, og det vil være begrenset fremkommelighet i denne perioden.

Byggingen av et nytt parkeringshus og en ny barneskole i Arguineguin skaper også begrenset fremkommelighet i og med at gater blir avstengt på dagtid og en parkeringsplass er stengt.

Skal sette opp informasjonstavler for turister

Turist-, kultur- og sportdepartementet på Kanariøyene har også tildelt kommunen et tilskudd på 15.944 euro til nye informasjonstavler for turister. 21 slike informasjonspåler, tavler og skilt av aluminium skal monteres opp på sentrale steder.

Disse skal ha oversiktskart og QR-koder slik at du kan hente inn mer informasjon og audioguider på flere språk om kulturminer, historiske fakta og turistinformasjon.

Det er også nå satt opp ladepåler for mobiltelefoner og nettbrett i kommunebygningene.