Første fase av fornyelsen av strandpromenaden i Arguineguin blir klar i januar

Fase én av en pågående reparasjon og modernisering av strandpromenaden mellom Las Marañuelas-stranden i Arguineguin og Anfi del Mar blir ferdig i slutten av januar, ifølge Mogán kommune

Slik ser Playa de La Lajilla ut i dag. Foto: Mogan kommune

Den mest påfallende delen av arbeidet er at det er bygd en helt ny og La Lajilla-strand i Arguineguin med terrasser, grøntområder og 500 kubikkmeter lys sand på stranden.

For tiden blir sanden lagt ut. Snart skal en kiosk for matservering installeres. En kanalisering av Costa Alegra-ravinen er utført slik at flomvann i fremtiden ikke vil ødelegge stranden.

Arbeidet var påtenkt allerede for 20 år siden, men har støtt på en flere hindringer. Nå ser det endelig ut til at en ferdigstillelse nærmer seg.

Fase to starter senere i år

Fase to skal ifølge planen starte i midten av 2018. En strekning på 272 meter av strandpromenaden fra La Lajilla-stranden til La Carrera-stranden skal pusses opp. 1,8 millioner euro fra regionsregjeringen og den spanske regjeringen er utlovd til dette arbeidet.

Nytt dekke skal legges, bølgevern skal installeres, La Carrera-stranden skal utvides og et utsiktspunkt skal installeres på stranden. Det skal også gatemøbler på plass langs promenaden, og et toalett i strandområdet.

Dessuten skal tilgjengeligheten for funksjonshemmede forbedres.

Gangvei til Patalavaca snart ferdig også

I et annet prosjekt har reparasjonen av en 700 meter lang gangvei langs vei GC-500 mellom Arguineguin og Patalavaca også kommet et godt stykke på vei og nærmer seg ferdigstilling, ifølge en pressemelding på kommunens nettsider.