Campingplass sør på Gran Canaria er beordret stengt

Mogán: Camping El Pinillo, som ligger i en palmehage åtte kilometer nord for Arguineguin i Mogan kommune sørvest på Gran Canaria, kan bli stengt av myndighetene.

Camping El Pinillo kan bli stengt om noen dager. Foto: Campistas Reunidos.

I dag ble det holdt en treff på campingplassen for de som ønsker at den skal forbli åpen. Et opprop på internett mot stenging har samlet over 6000 underskrifter.

Mangler lisenser

Det er øyrådet på Gran Canarias avdeling for territorialpolitikk som har bedt Mogan kommune om å stenge campingen fordi det mangler alle nødvendige tillatelser til campingdrift på stedet.

Det er snakk om en liten, privat drevet og uavhengig campingplass med restaurant og lave avgifter som er populær blant mange campingturister på Gran Canaria.

Har ti dager på seg

Grunnlaget er til stede for at kommunen kan stenge campingplassen umiddelbart, uttalte Mencey Navarro, representant for Mogan kommune, i går til avisen Canarias 7, men eierne har fått ti dager på seg til å legge frem argumenter for at den skal holdes åpen.

Mogans ordfører, Onalia Bueno, skal ha tilbudt eierne å forsøke å legalisere campingen gjennom Gran Canarias forvaltningsplan.

Tags