Politiskandale på Kanariøyene øker i omfang

Ni tjenestemenn i politistyrken Guardia Civil på Fuerteventura er til nå mistenkt for omfattende narkotikahandel med mafialignende tilstander.

Dette er litt av hasjen som er tatt i beslag i "Operación Botavara" på Fuerteventura i forbindelse med saken. Foto: Guardia Civil.

En stor narkotikasak som er under opprulling på Fuerteventura blir mer og mer skandaløs for Guardia Civil etter hvert som etterforskningen skrider fram

Ni tjenestemenn på politistyrkens stasjon i Corralejo har operert som den reneste mafiaen, skriver nyhetsbyrået Efe. Nærmere 1000 kilo hasj er tatt i beslag.

Trusler og tortur

Et bilde av omfattende narkotikatrafikk, falske arrestasjoner, dokumentforfalskning, trusler og tortur er i ferd med å tegne seg.

Fem av polititjenestemennene sitter i varetektsfengsel, to er satt fri og må møte i retten når saken starter, og to er i ferd med å bli tiltalt.

21 personer er arrestert

Ligaen ble sprengt i en aksjon i februar på Fuerteventura, som tidligere omtalt på Canariajournalen. Etterforskningen startet i november 2012.

Hittil er 21 personer arrestert, deriblant de ni fra Guardia Civil. Resten er sivilister.

Lite lekker ut om saken

De som er involvert i etterforskningen har fått munnbind, ble det fortalt under en pressekonferanse holdt av regjeringens delegat på Kanariøyene i Arrecife på Lanzarote i går.

Det er retten i Arrecife som har saken.

Vanskelig sak

Etterforskningen skal ha vært svært vanskelig i og med at de involverte politioffiserene kjenner godt til hvordan politistyrken jobber.

Det skal ha vært to grupper med politioffiserer involvert. Den ene kalte seg ”Grupo 7” etter en spansk film, og besto av seks medlemmer.