Gir 15 000 euro i bot for støy fra utesteder

16. august begynner en turistkommune sør på Gran Canaria å bøtelegge utesteder som overskrider nye, fastsatte støygrenser med opptil 15 000 euro.

Utesteder i Playa del Ingles og omkringliggende turiststeder på GRan Canaria må inn med støybegrensere, ellers kan de bli bøtelagt. Foto: Wikimedia Commons

Støyloven ble innført 1. august 2013 i San Bartolomé de Tirajana kommune, som omfatter Gran Canarias største turistområder, Maspalomas og Playa del Ingles.

Nå har innehavere av utesteder fått tilstrekkelig tid til å installere lovpålagt utstyr for automatisk støybegrensing, mener kommunen, og det er på tide å starte med inspeksjoner og eventuell bøtelegging.

Få har installert støybegrensing

Ifølge kommunens miljørådmann, Fernando González, er det foreløpig fortsatt svært få som har installert det påkrevde utstyret.

Dette utstyret skal automatisk holde støynivået fra musikkanlegg og lydanlegg for livemusikk under et visst nivå. Det skal også lagre data om støynivået i én måned, slik at det kan kontrolleres om det har holdt seg under grensen.

I tillegg skal det være koblet til et overvåkingssenter hos politiet, som dermed kan følge med på at loven blir overholdt.

Utstyret skal være forseglet slik at det skal være umulig å manipulere.

Kun særskilte arrangementer

Kun under særskilte folkefester, konserter og spesielle arrangementer er det tillatt å overskride støygrensen.

Loven ble innført etter at det over lang tid hadde kommet mange klager på støy fra utesteder i turistområdene.