Tre småbåter med flyktninger og migranter ankom Gran Canaria og Lanzarote fra Afrika lørdag og natt til søndag

Den tredje småbåten på to dager med migranter og flyktninger ankom Lanzarote fra Afrika i går, lørdag. Natt til søndag kom det en annen båt til Gran Canaria.

Migrantene og flyktningene ankom i en gummibåten som denne, som fraktet sju mennesker fra Vest-Afrika ti Kanariøyene u mars. Foto: Policia Local

Rett etter midnatt på søndag ble en småbåt  oppdaget 13 kilometer sør for Gran Canaria, ifølge en pressemelding fra nødsentralen.

Båten hadde 12 passasjerer, deriblant et fire år gammelt barn. Alle ble fraktet til havnen i Arguineguin, hvor de fikk en helsesjekk av Røde Kors.

En langkano med 39l passasjerer er også oppdaget ved 3.20-tiden i natt cirka 120 kilometer fra Gran Canaria, skriver nødsentralen i en pressemelding.

Sjøredningstjenesten har sendt ut en båt for å redde passasjerene, som er ventet inn til havnen i Arguineguin ved 15-tiden.

Ved 3.30-tiden kom en småbåt med minst elleve passasjerer inn til Famara-kysten iTeguise på Lanzarote. Fire av passasjerene er angivelig mindreårige, to er kvinner og resten er menn.

Det kom også en gummibåt til Lanzarote på lørdag som  ble oppdaget ved 6.30-tiden i Las Cucharas-området i Teguise.

Det skal ha vært mist seks passasjerer i denne båten.

Natt til fredag og fredag morgen ankom to båter med over 40 passasjerer Lanzarote.

1. og 4.  september kom det to båter med til sammen minst 29 passasjerer til Gran Canaria. 

Fra januar til august kom det 613 mennesker har ankommet i slike båter, ifølge innenriksdepartementet. Det er en økning på 28,6 prosent fra samme periode i 2018.

Tags