To døde og minst 19 savnet etter småbåtforlis

En småbåt med migranter og flyktninger fra Afrika har sunket på vei mot Kanariøyene. To mennesker er funnet døde, og minst 19 er savnet.

Et fly fra sjøredningstjenesten observerte at gummibåten var i ferd med å synke. Foto: Salvamento Maritimo

Båten, en gummibåt, ble observert på fredag morgen da den var 24 kilometer utenfor kysten av Tan-Tan i Marokko, skriver nyhetsbyrået Efe. Den var da i ferd med å synke.

En båt og et fly fra den spanske sjøredningstjenesten ble sendt ut fra Lanzarote.

En redningsflåte ble kastet ut fra flyet da det kom frem, og det sirklet over båten til det ble avløst av et annet fly fra den militære redningstjenesten SAR.

En marokkansk patruljebåt skal ha ankommet småbåtens posisjon før den spanske redningsbåten kom frem, og reddet 21 passasjerer. Den plukket også opp to døde mennesker.

Det skal ifølge den marokkanske sjøredningssentralen ha vært 42 passasjerer i båten. 19 er savnet, og leting pågår etter de savnede.

Den ideelle organisasjonen Walking Borders skal ha blitt oppringt av passasjerer i gummibåten som ba om hjelp fordi de var i ferd med å synke.. Disse skal ha sagt at det var 62 passasjerer i båten, 36 menn, 22 kvinner og fire barn.

Hvis det stemmer, er det 49 mennesker som er savnet.

Passasjerene skal være fra blant annet Guinea, Elfenbenskysten og Mali.

Hittil i år er det bekreftet at 26 mennesker har omkommet i forsøket på å reise i småbåter fra Afrika til Kanariøyene, ifølge informasjon fra den internasjonale migrantorganisasjonen IOM. De to som omkom fredag kommer i tillegg, slik at antallet døde har steget til 28.

Et ukjent antall mennesker er i tillegg savnet.

Det har kommet en rekke småbåter til Kanariøyene fra Afrika de siste to ukene.

Tags