200 flyktninger og migranter flyttet til en leir i Las Palmas

Onsdag kveld ble cirka 200 flyktninger og migranter flyttet fra en leir i Arguineguín på Gran Canaria, til en nyopprettet leir på forsvarets område i Barranco Seco i Las Palmas.

I dette området i Las Palmas er det opprettet en flyktningleir. Foto: Gobierno de Canarias

I dag skal ytterligere 200 mennesker overføres til den nye leiren, som har plass til 800 mennesker.

Teltleiren i Arguineguin skal legges ned, og nye leire og senter i Las Palmas skal overta som oppholdssted de første 72 timene for nyankomne flyktninger og migranter.

72 timer er den tiden politiet, ifølge lovverket, kan holde på flyktninger og migranter mens deres identitet og opprinnelse registreres.

De nyankomne må også vente i opptil 72 timer for å få svar på covid-tester.

Leirene er såkalte midlertidige senter for utlendinger (Cate). Etter oppholdet i disse, skal menneskene innkvarteres i mottak.

Det er innenriksdepartement i Spania som har besluttet at leiren i Arguineguin skal legges ned så snart som mulig, etter at kritikk om uverdige og inhumane forhold har haglet.

Spanias delegat på Gran Canaria, Anselmo Pestana, kunngjorde i går flyttingen av den første gruppen mennesker til leiren i Las Palmas.

Det skal også etableres et mottakssenter i forsvarets forlegning på La Isleta i Las Palmas, og i en tidligere skole i byen.

Leiren i Arguineguín har vært sterk overbelastet mye av tiden, etter at den ble satt opp 20. august. Det er i denne havnen alle flyktninger og migranter som ankommer Gran Canaria i småbåter tas imot, og får en helsesjekk og covid-test.

Leiren i Arguineguín er bygd for 420 personer, men det har ofte overnattet opptil over 2000 mennesker der.

Over 18 000 flyktninger og migranter har ankommet Kanariøyene i år, mer enn ti ganger så mange som i fjor.

Over halvparten har kommet de siste 30 dagene, ifølge informasjon fra myndighetene og nødsentralen på Kanariøyene.

Tags