Mer enn 15 millioner euro i støtte til kjøp av el-kjøretøy

Plan Moves, den spanske regjeringens plan for statsstøtte til innkjøp av el-kjøretøy, er nå klar for 2021. Over 15 millioner euro ligger i potten. 

Et utdrag fra MOVES III-planen har blitt publisert i den kanariske regjeringens offentlige publiseringsportal Boletín Oficial de la Comunidad Autónoma (BOC).  

I forkant av publiseringen kom regjeringen med en pressemelding.

Regionministeren for sektoren, José Antonio Valbuena, forteller at programmet er en del av den europeiske gjenopprettings-, transformasjons- og motstandsdyktighetsplanen.

Planen har til hensikt å gjennomføre bærekraftige mobilitetsalternativer hos sluttbrukere, og støtte opprettelsen av nødvendig infrastruktur for å øke tilgjengeligheten til lading av elektriske kjøretøy.

“Disse programmene er avgjørende for videre fremgang i overgangen mot nye, mer effektive og bærekraftige transportmodeller i tråd med utslippsmålet som vi har satt for 2040 for å bekjempe klimaendringene” legger Valbuena til. 

Generaldirektør for energi i den regionale regjeringen, Rosana Melián, forklarer at bistanden skal fordeles slik:

7.925.194,50 euro øremerket hjelp til innkjøp av brenselcelledrevne og ladbare elektriske kjøretøy.

7.925.194,50 euro til utbedring av infrastruktur for lading av elektriske kjøretøy.

 Til sammen utgjør dette 15.850.389 euro i midler. 

Kjøretøy med disse motortypene gis støtte:
Elbiler (BEV)Kjøretøy med utvidet rekkevidde (REEV).

Plugg inn-hybrider (PHEV).Brenselcellebiler (FCV).

El- og brenselcellehybrider (FCHV) N2 og N3 varebiler og lastebiler som går på LPG, komprimert naturgass (CNG), flytende naturgass (LNG), eller biodrivstoff.

Grupper som vil kunne kvalifisere til støtteordningen er privatpersoner, firmaer, samvirker og offentlige instanser. 

Det er 10% ekstra i støtten til søkere med nedsatt funksjonsevne på grunn av nedsatt mobilitet, bruk av taxi / privatsjåfør og for personer som bor i kommuner med færre enn 5000 innbyggere.

Det er også mulig å søke om støtte for å installere ladestasjoner.

For privatpersoner, enkeltmannsfirma og boligsameier er støtten 70 prosent av installasjonen og 80 prosent hvis det gjelder en kommune med mindre enn 5000 innbyggere.

For små selskaper gjelder 55 prosent og store selskaper får opptil 35 prosent, hvis stasjonen er tilgjengelig for publikum, 30 prosent hvis den er privat.

Fristen for å sende inn søknader vil løpe fra klokken 09:00 på virkedagen etter publiseringen fra BOC, og slutter når det tilgjengelige budsjettet er oppbrukt eller til programmets slutt, 31. desember 2021.

Søknader og mer info finner du på sede.gobcan.es