Mann dømt til seks års fengsel for voldtekt på svensk tenåring i Puerto Rico

En mann ble i går, onsdag, dømt til seks års fengsel for å ha voldtatt en 18 år gammel svensk kvinne i Puerto Rico på Gran Canaria for to år siden.

Foto: Pixabay

Dommen falt i provinsretten i Las Palmas i går, onsdag, opplyser kvinnens advokatfirma,  Abogados LR, til Canariajournalen.

Kvinnens advokat, Lorena Reigoza forteller at kvinnen er glad for at mannen nå er dømt til en seks år lang fengselsstraff.

Advokaten forteller at mannen i tillegg er dømt til å betale kvinnen 25 000 euro i erstatning.
Mannen får heller ikke komme nærmere kvinnen enn 500 meter de neste ti årene.

Han har sonet to år i varetekt i påvente av at rettssaken skal  komme opp, og har derfor fire år igjen å sone.

Ifølge dommen er det bevist at mannen fulgte etter kvinnen gjennom en park ved Angry Bird i turiststedet Puerto Rico i januar 2018, selv om kvinnen ba ham om å la henne være i fred.

Dette skjedde mellom klokken 0.30 og 1.30 om natten. Da de kom til noen trapper ved parken, forsøkte han å kysse henne på munnen, i nakken og på øret.

Hun ba ham  igjen om å la henne være, men han fortsatte og begynt å beføle henne. Han tok frem sin penis og begynt å onanere foran henne.

Kvinnen forsøkte hele tiden å komme unna, men ble presset mot en murvegg og voldtatt.

Mannen har vedkjent voldtekten, og godtok straffen. Aktoratet ba opprinnelig om elleve års fengsel, men det ble enighet om en reduksjon til seks år.

- Der er lite trolig at mannen vil bli i stand til å betale erstatningen på 25 000 euro, men kvinnen har en forsikring, sier Robert Lindgren fra Abogados LR, til Canariajournalen.