Mange dør av hjerteinfarkt på Kanariøyene

Andalucia, Kanariøyene, Murcia og Valencia ligger øverst på den spanske statistikken over dødsfall forårsaket av hjerte- og karsykdommer.

Foto: Pixabay

Madrid, Navarra og Castilla y León har færrest dødsfall av denne årsaken, ifølge ferske tall fra det statistiske instituttet i Spania, INE. Tallene gjelder registrerte dødsfall i 2018.

120 859 døde av hjerte- og karsykdommer i Spania i 2018.

Regioner med en høyere andel eldre innbyggere har naturlig nok en høyere dødsrate, påpeker Carlos Macaya, president for den spanske hjerteforeningen (FEC).

Flere menn enn kvinner dør av hjerte- og karsykdommer i stort sett alle regioner i Spania. Totalt i landet er andelen menn på 53,7 prosent.

Opptil 80 prosent av de for tidlige dødsfallene kunne vært unngått ved å kontollere risikofaktorer som røyking, kolesterol, høyt blodtrykk, overvekt og helsefarlig livsstil, ifølge Carlos Macaya.

Det var 1607 færre dødsfall enn i 2017. Likevel utgjorde det 28,3 prosent av de for tidlige dødsfallene, og var den største dødsårsaken forårsaket av sykdom, foran respirasjonsproblemer (12,6 prosent).

Tags