ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. JULI 2020
Lidl-butikk i Agüimes. Foto: Canariajournalen

Lidl spiller offensivt på Kanariøyene

Den tyske supermarkedkjeden Lidl har åpnet et 25 000 kvadratmeter stort logistikksenter i Agüimes på Gran Canaria, og har planer om ekspansjon.

Senteret skal fordele varer til Lidls 14 butikker i provinsen Las Palmas, som omfatter Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote.

Fra før har Lidl et logistikksenter som dekker 16 butikker i provinsen Santa Cruz de Tenerife, som betjener butikkene på Tenerife og de vestligste Kanariøyene.

Det nye senteret i Agüimes ligger på en 40 000 kvadratmeter stor tomt, og  kostet 45 millioner euro å bygge. Det har 49 lasteramper, og kan romme 21 000 paller med varer.

60 personer jobber på senteret, skriver selskapet i en pressemelding.

Lidl fremhever at de har over 100 lokale, kanariske leverandører. Disse leverer blant annet melk, kjøtt, fisk, frukt, grønnsaker, vin, bakevarer, drikkevarer.

Det nye senteret får sitt strømforbruk dekket av solceller, og har en bærekraftig konstruksjon i henhold til REEAM-sertifiseringen.

Lidl har 30 butikker med 1000 ansatte på Kanariøyene, og planer om å bygge flere butikker. Den foreløpig siste ble åpnet i Telde på Gran Canaria i fjor.

Les også

Ny kanarisk vin selges eksklusivt på Lidl

Lidl vil åpne supermarked i Arguineguin

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER