Las Palmas nye bysykkelsystem ble innviet på søndag

Søndag 8. april ble det nye bysykkelsystemet med såkalte smartsykler, Sitycleta, offisielt innviet i Las Palmas. Leieprisen er 1,50 euro per 30 minutter for de uten abonnement, 2,50 for elsykler.

De nye bysyklene i Las Palmas. Foto: Citycleta

Det fins også årsabonnement til 40 euro som gir ubegrenset antall 30-minutters leie, og månedsabonnement til 20 euro samt ukesabonnement til 15 euro.

Hvis du ønsker å bruke sykkelen i mer enn 30 minutter, kan du betale 0,50 euro for ekstra 30 minutter opptil to timer, deretter 0.75 euro per 30 minutter. Familierabatt fins for årsabonnenter.

En nedlastbar gratisapp for mobiltelefoner benyttes for å leie.

En av årsakene til at det koster penger å bruke bysyklene er at det reduserer vandalisme, skriver Las Palmas kommune i en pressemelding.

397 sykler

375 smartsykler, 20 elsykler og to spesialsykler for bevegelseshemmede fins tilgjengelig. I det gamle sykkelsystemet fantes det kun 150 ordinære sykler.

Se demonstrasjonsfilm av syklene

Antallet leiestasjoner er økt fra 13 til 30, og det er maks 400 meter mellom hver.

Med dette har Las Palmas Spanias mest moderne sykkelsystem, ifølge ordfører Augusto Hidalgo, -som også informerer om at sykkelrutene i byen skal utvides med 25 kilometer og vil angivelig dekke de fleste viktige steder i byen.

Bysykkelsystemet drives av det offentlige selskapet Sagulpa.

Om syklene

Sykkelstasjonene har solcelledrevne informasjonspaneler. Syklene er levert av Nextbike, som tidligere har levert til blant annet Pittsburgh, Cologne, Budapest, Berlin, Bothal (India), New York, Miami, Tallinn og Glasgow.

Syklene veier 23 kilo og har sju gir, bagasjekurv foran, skjermer og sidedeksler på hjulene for å hindre søleskvetting, og ankersystem for parkering utenfor stasjonene.

Elsyklene har motor på 250 watt og batterikapasitet til mellom 60 og 120 kilometer.

Lenker

Sitycleta

Oversikt over beskyttede sykkelruter i Spania