ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 14. SEPTEMBER 2020
Politikere og ansatte fra sosialtjenesten på befaring i de nye lokalene Foto:Ayuntamiento LP

Las Palmas: Nye lokaler og økt støtte til sosialhjelp

Las Palmas kommunes departement for sosiale tjenester har bevilget to millioner euro i bistand til trengende familier som følge av koronakrisen.

ANNONSE

Pengene er bevilget for å sikre innkjøp av det aller nødvendigste hos familier i en alvorlig økonomisk situasjon.

Med dette tilskuddet har kommunen klart å hjelpe mer enn 7000 søkere siden starten av koronakrisen,melder kommunen i en pressemelding.

Mer enn 13000 personer har til nå i år mottatt bistand ved hjelp av påfyllbare kort med summer fra 150 til 500 euro, til anskaffelse av dagligvarer.

Ordføreren i hovedstaden på Gran Canaria, Augusto Hidalgo, rådgiver for sosiale tjenester, Carmen Luz Vargas, og distriktsansvarlig, Josué Íñiguez holdt et møte onsdag 9. september med kommunale ansatte i Escaleritas.

“Vi skal fortsette å garantere at de mest utsatte er sikret mat og nødvendige varer via denne ordningen så lenge dette er nødvendig” forsikrer ordføreren.

I tillegg har kommunestyret investert ytterligere 2,6 millioner euro i tjenestene for spesielle behov (PEEN) og sosial nødhjelp (PES).

«I tillegg til støtten til mat fortsetter vi fra sosiale tjenester å håndtere disse hjelpemidlene som er essensielle for husholdninger med større økonomiske og sosiale vansker. I løpet av dette året er det bevilget støtte til rundt 3.608 familier,» legger Vargas til.

Kommunen melder i en annen pressemelding at det åpnes et nytt sosialkontor i høst. Lokalet ligger mellom gatene Dr.Woeffel og Padre Anchieta i Las Palmas by. Lokalet er 100 kvadratmeter stort og skal huse fem kontorer og noen av de 30 ansatte i sektoren.

“Med dette nye lokalet styrkes tilbudet i det høyest befolkede distriktet i kommunen ytterligere, på et tidspunkt da behovet for hjelp og antall søkere er drastisk forhøyet som følger av den sosiale og økonomiske påvirkningen av COVID-19. Endringen betyr romsligere lokaler samtidig som man gjør tjenestene mer tilgjengelige for befolkningen”, understreker Hidalgo.

“Med denne nye infrastrukturen forbedres ikke bare tilbudet til brukerne, men også arbeidsforholdene til de ansatte”, presiserer Carmen Luz Vargas.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER