Lanzarote og La Graciosa får beintøffe smitterestriksjoner - Verktøykassa er sprengt

CORONA-KRISEN: Kanariøyenes regjering øker smitterestriksjonene på Lanzarote og La Graciosa til nivå 4. Det var ikke nok med restriksjoner i 3 nivåer. Nå kommer nummer 4. 

Corona-viruset sprer seg uhyggelig fort på Lanzarote nå. Illustrasjon: Voxelimage

Det betyr blant annet at maksimalt to personer kan samles, og at alle ikke-essensielle økonomiske aktiviteter må stenge klokken 18.

Dette kom frem i en pressekonferanse i kveld, torsdag.

Årsaken er en voldsom oppblomstring av smitte de siste dagene. Lanzarote har gått fra nivå 1 til nivå 4 på under to uker.  

 699 smittetilfeller per 100 000 innbyggere er registrert på Lanzarote de siste 14 dagene, nesten fire ganger så mange som på Gran Canaria, som er på nivå 3.

Portforbudet på nivå 4 (brunt nivå) forblir det samme som på nivå 3: Klokken 22-6.

Nivå 4 blir aktivert på lørdag på Lanzarote og La Graciosa.

El Hierro skal over fra nivå 1 (grønt) til nivå 2 (gult) på fredag.

Gran Canaria blir stående på nivå 3 (rødt), og Fuerteventura og Tenerife på nivå 2. Kun La Palma og La Gomera fortsetter på nivå 1, med mildere smitterestriksjoner enn de andre Kanariøyene.

Det er antall smittetilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 og sju dagene, belastningen på sykehusene, andelen som tester positivt for covid-19, sporingsevne, og andre relevante kriterier som avgjør hvilket smittevernnivå som skal etableres.