Stjal 8,5 tonn avokado på Tenerife

Fire personer er pågrepet av politiet på mistanke om å ha stjålet 8,5 tonn avokado av arten hass fra gårder i La Orotava på Tenerife.

Noe av den stjålne avokadoen som ble beslaglagt. Foto: Guadia Civil

Etterforskningen gjøres av Guardia Civils Roca-lag, som er spesialisert på etterforskning av landbrukstyveri og husdyrtyverier. Operasjonen har fått navnet 'Oro Verde, grønt gull.

Begynte i fjor

Tyveriene har pågått siden slutten av 2017, skriver Guardia Civil i en pressemelding. Det har vært en tydelig økning av tyverier fra avocadogårder i La Orotava kommune.

Tyvene har klippet seg gjennom gjerder eller laget åpninger i murvegger for å ta seg inn på gårdene.

Gjetere med god lokalkunnskap

To av de tiltalte er profesjonelt profesjonelle gjetere med gode kunnskaper om området. De har visst om gårder som var plassert slik at tyveriene ville være vanskelige å oppdage mens de pågikk.

Avokadoene ble fylt i 50-kilos sekker og transportert bort av to biler som eies av gjeterne til en forlatt gård hvor de ble pakket om i 20-kilos esker, klar til å selges på det illegale markedet.

Politiet fant ut hvor tyvene lagret frukten, og beslagla 1000 kilo avokado fra det siste tyveriraidene. Disse er levert tilbake til de rettmessige eierne.

Tags