Vinimportører fra Norge og Sverige er på vinbefaring på Kanariøyene

Medarbeidere fra små og mellomstore vinimportører i Norge og Sverige er på en fem dager lang befaring på tolv forskjellige vingårder på Kanariøyene.

Svensker og nordmenn på befaring blant vinranker på Kanariøyene. Foto: EEN

Rundturen er arrangert av det offentlige selskapet Proexca, og startet på lørdag, ifølge informasjon fra finansdepartementet.

Vingårdene som besøkes ligger på La Palma, Lanzarote, Tenerife og Gran Canaria.

Opplegget er en del av den regionale regjeringens strategi for internasjonalisering av økonomien for perioden 2016-2020.

De nordiske landene er valgt ut fordi det er en voksende interesse der for kanarisk vin. De siste årene har det vært et lite utvalg av viner fra Kanariøyene på markedet i Norge og Sverige.

Vinmonopolet i Norge tilbyr hvitvinen Malpei Malcasia Volcanica 2015 fra Lanzarote og to hvitviner fra Suertes del Marqués og Envinante på Tenerife, samt tolv varianter av rødviner fra Suertes del Marqués, Envinante, Bodega de Tajinaste og Domingo Tacoronte på Tenerife.

Systembolaget i Sverige har i høst lagt til Fuentes Suertes del Márques 2016 i utvalget. Fra før av leverer de rødvinen Hoya del Navio fra Finca La Hornaca og rød og hvit vin av merket Artífice fra Bodegas Borja Perez Gonzales på Tenerife.

To journalister fra fagpressen og en analytiker fra Stockholm er også med på rundturen. Sistnevnte for å informere de kanariske vinprodusentene om krav og lover for import av vin.

Deltakerne skal få kjennskap til lokale vinvarianter, mikroklima, jordforhold, beskjæring, landskap, gastronomi på Kanariøyene.

Tags