12 millioner liter vin tappet på Kanariøyene

I 2013 ble 12 millioner liter kanariskprodusert vin tappet på flasker. 441 000 liter ble eksportert, hovedsakelig til USA og Tyskland.

Mange kanariske viner holder høy kvalitet, og får økende internasjonal anerkjennelse. Foto: Hugo Ryvik

Fire millioner liter av denne vinen er vin som er merket med opprinnelse Kanariøyene i henhold til EUs system for opprinnelsesmerking. Det vil si at den innfrir en rekke krav til råvarer, kvalitet og andre kriterier.

Hittil i år har vingårder som lager opprinnelsesmerket vin på Kanariøyene, tappet 3,2 millioner liter.

Tenerife og Lanzarote er de største produksjonsøyene for kanarisk vin. Vinproduksjonen på Kanariøyene utgjør imidlertid bare 0,01 prosent av den totale vineksporten fra Spania, og er i svært liten grad industrialisert.

Vinimporten til Kanariøyene var i 2013 på 49 millioner liter.

Tallene ble lagt frem i går av landbruksdepartementets representant, Juan Ramón Hernández, skriver Universocanario.com.