ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 15. AUGUST 2021 - SIST ENDRET 16. AUGUST 2021
Illustrasjonsfoto: libux

Laber oppslutning om demonstrasjoner mot covid-vaksine

CORONA-KRISEN: Demonstrasjoner mot covid-vaksinering i Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife på lørdag, samlet et hundretalls demonstranter.

ANNONSE

Demonstrantene la frem at budskap om manipulering av befolkningen og eksperimentell vaksine, viser nyhetsinnslag på fjernsynsstasjonen TV Canarias lørdag.

Mange av demonstrantene var uten munnbind.

Det er ingen stor bevegelse mot covid-vaksinering på Kanariøyene.

Tall fra helsedepartementet som ble gjort kjent nylig, viste at cirka 22 000 av innbyggerne på Kanariøyene har sagt nei til vaksinering.

Enten fordi vaksinering er problematisk i forhold til andre sykdommer, eller fordi de rett og slett ikke ønsker vaksine.

Det utgjør cirka én prosent av befolkningen.

En rapport publisert av det spanske helsedepartementet nylig, viser at 67 av 100 000 vaksinerte i Spania har fått alvorlige bivirkninger av vaksinen.

Det anses som en lav andel.

Tall fra det kanariske helsedepartementet fredag, viser at i underkant av hver fjerde covid-pasient som er innlagt på intensivposter er fullvaksinert.

106 covid-pasienter er i dag innlagt på intensivposter.

De viser også at cirka tre av ti av de totalt 510 covid-pasientene som er innlagt totalt på sykehusene er fullvaksinert.

På Kanariøyene er det dobbelt så mange av de som blir smittet som trenger intensivbehandling som gjennomsnittet i Spania. 1,4 prosent av de smittede trenger intensivbehandling, den høyeste andelen av alle regioner i Spania.

Over 66 prosent av den kanariske befolkningen over 12 år har blitt fullvaksinert.

På Kanariøyene brukes vaksiner fra Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Janssen (Johnson and Johnson).

Les også

Temaside om covid-19 på Kanariøyene

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER