Nytt kart over kulturarenaer på Kanariøyene

Kanariøyenes regionsregjering presenterer i dag et kart med søkefunksjoner på internett over steder av kulturell interesse på alle Kanariøyene.

Nå fins det en nyttig, søkbar karttjeneste for kultursteder på Kanariøyene. Ill: Skjermdump fra oficinasectorcultural.com

På kartet finner du blant annet biblioteker, museer, konsertarenaer, kinoer, kultursenter, kunstgallerier, utstillingssaler, messer, auditorium, teater og offentlige arkiver.

I alt er 1457 steder lagt inn på kartet, som ligger på oficinasectorcultural.com og forvaltes av det offentlige selskapet Canarias.

Ber om informasjon

Kulturminister Maria Teresa Lorenzo oppfordrer organisasjoner, firma og private til å sende inn informasjon om steder av kulturell interesse som kan legges inn på kartet.

Informasjonen kan epostes til espacios@canariasculturaenred.com.

Nyttig for organisatorer

Arbeidet med å utvikle kulturkartet startet i 2013 i samarbeid med kartselskapet Grafcan.

Kulturministeren tror kartet kan være svært nyttig for folk som skal velge det best egnede stedet for arrangementer på Kanariøyene, og for regjeringens planlegging av nye investeringer i kulturfasiliteter.

Høy andel offentlige

77 prosent av kulturstedene på kartet er i offentlig eie.

Av Kanariøyenes 88 kommuner har over halvparten teater eller auditorium, 67 har museum, alle har minst ett bibliotek, kultursenter og offentlig arkiv. Bare 17 kommuner har kino.

Tags