Svært brutal ransmann dømt til tolv års fengsel for ran i Playa de l Inglés

En 43 år gammel mann fra Russland er i provinsretten i Las Palmas dømt til tolv års fengsel for et svært voldelig ran i en smykkebutikk i Playa del Inglés i april 2016.

Her blir den nå dømte ransmannen pågrepet av politiet i Sonnenland, Gran Canaria. Foto: Policia Nacional

Mannen stjal luksusklokker og smykker til en verdi av over 600.000 euro, og mishandlet butikkinnehaveren så grovt at han nesten døde.

En 33 år gammel spansk kvinne er dømt til tre og et halvt års fengsel for medvirkning til ranet, skriver avisen El Dia.

Mishandlet butikkinnehaveren grovt

Retten fant det bevist at russeren, som beskrives som svært kraftig bygd og sterk, 7. april 2016 begikk ranet med gummimaske foran ansiktet i en ur- og smykkebutikk i et kjøpesenter i Playa del Inglés.

Dessuten at han påførte den 66 år gamle, spedbygde butikkinnehaveren grov fysisk vold med slag og spark i ansiktet, hodet og mellomgulvet med en brutalitet som kunne ha drept ham.

Butikkinnehaveren lå to måneder på sykehus etter mishandlingen han ble utsatt for og var sykemeldt i 159 dager. Han har fortsatt fysiske plager av skadene han ble påført.

Raneren satte håndjern på innehaveren og stjal et Rolex gullur med diamanter som innehaveren hadde på håndleddet.

Stort utbytte

Deretter stjal han 130 ringer, 54 par øredobber, 38 halssmykker, 13 gullur, 60 gullhalskjeder og 38 håndleddskjeder av gull.

Russeren er også dømt til å kompensere selskapet som eier smykkebutikken 604.234 euro og innehaveren verdien av gullarmbåndsuret han stjal, og betale 50.000 euro i kompensasjon for de fysiske skadene innehaveren ble påført.

Dessuten må han betale 4200 euro til en annen smykkebutikk i Playa del Inglés hvor deler av ransbyttet ble solgt 11. april.

Kjæresten medvirket

Kvinnen som medvirket til ranet, russerens kjæreste, skal ha kjøpt masken som ble brukt under ranet og utført rekognosering og overvåking av butikken i månedene før ranet ble utført.

Hun solgte også deler av ransbyttet 11. april og 9. mai til smykkebutikker i Playa del Inglés og Las Palmas.

To personer til skal ha deltatt i ranet, men kunne ikke stilles for retten.