Politimann i Mogán suspendert i et halvt år

Kommunestyret i Mogán på Gran Canaria har suspendert en politimann i seks måneder uten lønn etter våpentrusler mot kolleger.

Foto: Hugo Ryvik

Politimannen ble pågrepet av Guardia Civil 12. desember etter å ha truet to kolleger med sitt tjenestevåpen.

Han er også mistenkt for å ha drevet med pengeutpresning og truet flere forretningsfolk og næringsdrivende etter at det har kommet inn flere klager på dette.

I tillegg til suspensjon uten lønn fra 15. desember, blir mannens tjenestevåpen trukket tilbake, og han blir nektet adgang til det lokale politiets hovedkvarter i Arguineguín i de seks månedene han er suspendert, skriver Laprovincia.es.

Bystyret har planlagt å åpne en etterforskning mot mannen fordi de mener det er svært alvorlige anklager som har kommet mot ham.

Det vil bli aktuelt med disiplinære tiltak fra kommunen hvis det viser seg at han er skyldig.

Ordføreren i Mogán oppfordrer folk til å melde fra til Guardia Civil hvis de har blitt utsatt for utpresning og trusler fra mannen.

Hittil er det angivelig mange som ikke har våget å levre inn skriftlig klage.

I rettssystemet er saken allerede i gang. Politimannen forklarte seg 14. desember for domstolene i San Bartolome de Tirajana.

De to politimennene som ble truet, og fire andre vitner som angivelig også har blitt truet, ble også hørt i retten.

– Jeg er helt uskyldig, og jeg skal bevise det i retten, sa han ifølge Canarias7.es da han smilende forlot rettsbygningen etter å ha forklart seg.