31 personer arrestert i stor narkotikaaksjon på Kanariøyene

Politiet har pågrepet 31 personer på Gran Canaria og Tenerife som de mistenker for å ha smuglet ti tonn hasjisj årlig fra Marokko til Kanariøyene i gummibåter. (VIDEO).

Noe av hasjisjen som ble beslaglagt av politiet. Foto: Policia Nacional

Narkotikaen ble distribuert rundt på Kanariøyene med kurérselskaper, og var kamuflert som lovlige varer, skriver Policia Nacional i en pressemelding i dag, lørdag.

Hard kustus

Politiet skriver at gjengen ikke skydde noen virkemidler i sin kriminelle virksomhet.

Ett av medlemmene sitter angivelig fengslet for et drap i Polígono de San Cristóbal i Las Palmas i august 2017, og en politimann skal ha blitt skadet under en arrestasjon der gjengmedlemmer prøvde å flykte.

Gjenglederen skal være en beryktet narkotikabaron fra Kanariøyene som etablerte en jernstruktur på organisasjonen. Lossingen av narkotikaen fra småbåtene skal ha vært så effektiv at den var unnagjort på fem minutter.

Møtte smuglerbåt i Las Palmas

Etterforskningen startet i juni 2017 etter at politiet fikk kjennskap til en kriminell gjeng som smuglet hasjisj til Kanariøyene i gummibåter. En ankommende båt be møtt av politiet ved daggry i fiskehavnen i San Cristóbal de Las Palmas.

Båten var lastet med 1,5 tonn hasjisj. 17 personer som skulle losse og transportere narkotikaen ble pågrepet i denne politiaksjonen.

En annen narkotikatransport ble stoppet i Garachico-havnen på Tenerife. 500 kilo hasjisj ble der funnet i en gummibåt og ytterligere 500 kilo ble funnet i biler som transporterte hasjisjen videre. Sju personer til ble pågrepet.

I alt er 23 personer arrestert på Gran Canaria og åtte på Tenerife. 28 av disse er varetektsfengslet.

Over tre tonn hasjisj, over 100.000 euro i kontanter, to fritidsbåter og flere luksusbiler er beslaglagt.