Queen-gitarist Brian May spiller kosmisk musikk på Tenerife

Gitarhelten Brian May, mest kjent som gitarist og låtskriver i Queen, spiller sammen med Tangerine Dream på Tenerife i juni.

Brian May og elektronika-gruppen Tangerine Dream spiller offentlig sammen for første gang 24. juni under Starmus Festival de Tenerife, en festival dedikert til de sovjetiske kosmonautene Yuri Gagarin og Alexei Leonov.

Kosmisk lyd

Musikken de skal framføre er basert på kosmiske lydbølger som er samlet inn og satt sammen av festivaldirektør Garik Israelian, som også er astronom på Instituto de Astrofisica de Canarias. Konserten har fått navnet Sonic Universe.

Starmusfestival pågår fra 20. til 25. juni på Tenerife, og sammenfører astronomi og romforskning med kunst og musikk.

Dr. May

Brian May skal også holde en tale på festivalen. Det er ikke så vilt som man skulle tro. En mindre kjent side med gitarhelten fra Queen er nemlig at han også har en doktorgrad i astrofysikk, og er svært kunnskapsrik på området. I den grad at han har vært medforfatter sammen med Sir Patrick Moore og Dr. Chris Lintott av en illustrert bok om astrofysikk kalt BANG! The Complete History of the Universe. Boken er hittil utgitt på 20 språk.

May startet faktisk sin astrofysikerutdanning på Tenerife, og det var under en besøkstur til romobservatoriet på fjellet Teide på Tenerife at han skrev Queen-hiten Tie Your Mother Down i 1971. Som komponist har May skrevet hele 22 låter som har nådd topp 20 på verdensbasis, blant annet We Will Rock You, The Show Must Go On, og Fat Bottomed Girls. Plater han har vært med på er solgt i over 100 millioner eksemplarer.

Elektronica-legender

Tangerine Dream er en tysk elektronica-gruppe som ble startet allerede i 1967. Bandet er mye brukt i lydsporet til filmer, slik som Sorcerer, The Keep, Risky Business, Firestarter, Near Dark, Shy People, og Legend.

Bandet har gitt ut over 100 plater, singler ikke inkludert, senest The Island of the Fay i 2011. Størst suksess som plateartister har de hatt med Phaedra i 1974, som nådde nummer 15 på albumlistene i Storbritannia

Tags