Prest skal ha nektet lesbisk kvinne å delta i barnedåp

Da de gifte kvinnene Milvia Armas (33) og Yurena Mederos (30) skulle bære barnet opp til dåp i en kirke på Gran Canaria forrige uke, ble Medenos angivelig nektet av presten, skriver avisa El Pais.

Illustrasjonsfoto: 123RF Stock Photos

Begrunnelsen skal ha vært at Mederos ikke er barnets mor. Hendelsen fant angivelig sted foran 300 mennesker i Santa Rita de Cassia-kirken i Telde.

Skal ha fått beskjed rett før seremomien

Presten skal ha kommet bort til Mederos rett før det 15 måneder gamle barnet skulle bæres til alteret og sagt at hun ikke kunne gå opp fordi hun ikke er barnets biologiske mor.

Armas måtte dermed etter sigende gjennomføre dåpen uten sin ektefelle. Etter at seremonien var gjennomført, skal Mederos ha reist seg og fortalt alle i kirken hva presten hadde sagt til henne.

Får angivelig ikke gjøre dåpen på nytt

Senere skal de ha forsøkt å be presten, den 70 år gamle José Ramírez, om å trekke tilbake dåpen og refundere utgiftene på 30 euro slik at de kan døpe barnet i en annen kirke, men det skal presten ha nektet dem.

Presten forsvarer seg ifølge El Pais med at kirken kun tillater biologiske foreldre å ta barnet til dåp.

Nekter ikke når barnet er adoptert

På spørsmål om hvorfor det ikke også gjelder adopterte barn, skal presten ha svart at disse er anerkjent av kirken, i motsetning til ekteskap mellom to personer av samme kjønn.

Presten hevder angivelig at han hadde gjort det klart for paret under dåpsforberedelsene at kun biologiske foreldre kunne bære barnet til dåp, noe Mederos skal ha benektet at han har informert om, ifølge El Pais.

Presten påstår angivelig at det var en planlagt aksjon som ble gjennomført i kirken.

Tags