Spanske og latinske toppartister på karnevalet i Las Palmas

Om to uker smeller karnevalet i Las Palmas i gang. Nytt av året er at det blir spanske og latinske artister som skal stå for mye av den musikalske underholdningen.

Carlos Baute opptrer på karnevalet i Las Palmas. Foto: Promobilde.

Tidligere år har et ellers flott arrangement blitt skjemmet av at arrangørene har valgt utdaterte, internasjonale diskoartister som var store på sytti- og åttitallet til å underholde. På toppen av det hele har disse artistene mimet til playback, noe som til tider har vært direkte pinlig å overvære.

I år blir det andre boller, ser det ut til. Under dronninggallaen skal Carlos Baute fra Caracas, Venezuela og Rosario Flores fra Madrid, Spania stå på scenen.

Grammy-vinner

Rosario Flores er en populær sanger og skuespiller som har vunnet Latino Grammy to ganger og flere andre gjeve priser for sin sigøynermusikk.

Hun var gitt ut ti album siden 1992. Det siste kom i desember 2011, og heter Raskatriski.

Carlos Roberto Baute Jiménez, som er hans fulle navn, har en far fra Tenerife og har bodd i Spania i mange år. Han har gitt ut åtte soloalbum, flere av dem har solgt til gull eller sølv, og er svært populær på Kanariøyene og i mange latinske land. Han er også en kjent programvert på spansk tv.

Den kanariske gruppen La Trova med sanger Gerson Galvan skal også opptre på karnevalet. Selveste Miss Spania, Eva Gonzalez, og tv-verten Carlos Castilla skal lede kåringen av karnevalsdronningen.

Vinn billetter

Hvis du registrer deg som fan på karnevalets facebooksider, blir du med i trekningen av to billetter til dronninggallaen. Men muligheten til å vinne er liten: Sidene har allerede rundt 11 000 fans.

Gallaen sendes live i hele Spania på tv-kanalen RTVE, og kan også sees live på stasjonens nett-tv

Tema for årets karneval er "Tegneserier”, noe som kan fostre mange fantasifulle kostymer. Byggingen av karnevalsscenen er i full gang. I likhet med før, plasseres scenen mellom Miller-bygningen og Elder-museet i Santa Catalina-parken.

Den blir 17 meter høy og har en bakvegg med fire store tegneseriesider som viser scener fra byen og fra Gran Canaria. Den får en 23 meter lang gangbro ut i Santa Catalina-parken.

Drag-galla 17. februar

Karnevalet i Las Palmas er en fargesprakende fest for folk i alle aldre, som ikke står mye tilbake for karnevalet i Rio. I 2012 er det forkortet med en uke, uten at det på noen måte svekker moroa.

Ballet åpner denne gangen annerledes enn tidligere med kåringen av karnevalsdronning 3. februar i Santa Catalina-parken. Andre høydepunkter som er verd å merke seg er kåringen av dragdronning, som skjer 17.februar, og det store karnevalstoget (Gran Cabalgata), som går gjennom byen fra La Isleta den 18. februar.

20. februar blir det Gran Galla, et nytt innslag der alle vinnerne presenteres. Kåringene og Gran Galla foregår på den store scenen i Santa Catalina-parken og krever billett. Alt annet som foregår under karnevalet er gratis, men det diskuteres å ta betalt for å overvære den såkalte Murgas-finalen også.

Billetter kan kjøpes på www.cajatique.com, eller kjøpes på turistinformasjonen i Santa Catalina-parken.

Sjekk under Det skjer-seksjonen vår for å bli oppdatert om de viktigste punktene på programmet fra dag til dag, og om andre ting som foregår på Gran Canaria.

Tags