Kanariøyene forbyr gående røyking og skjerper smittevernregler

CORONA-KRISEN: Kanariøyenes regjering har vedtatt å forby røyking mens man går på offentlige gater og områder, og påbyr bruk av munnbind ved besøk på sykehus og helsesenter.

Tidligere er det innført påbud om at en avstand på minst to meter til andre mennesker må holdes når man røyker. Argumentasjonen for røykeforbud under gåing, er at det ikke kan garanteres at sikkerhetsavstanden kan overholdes.

Dette ble publisert i en offisiell bulleteng på fredag, og gjelder fra dette tidspunktet. Forbudet ble vedtatt på torsdag.

Det er i tillegg vedtatt at et område (øyer) skal defineres som høyrisikosone hvis det er flere enn 50 smittetilfeller per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Det skal også kommuner som overstiger 100 tilfeller per 100 000 innbyggere, og samtidig har en økning på minst ti prosent i denne perioden sammenlignet med foregående periode.

For høyrisikosoner er det strengere smittevern.

På høyrisikoøyer kan det ikke holdes arrangementer med flere enn ti deltakere, med visse unntak, der det må søkes om tillatelse i hvert tilfelle. Restauranter må stenge ved midnatt, og kan ikke slippe inn gjester etter klokken 23.

Ordinære og planlagte offentlige kulturarrangementer og sportsarrangementer uten publikum er unntatt særrestriksjonene.

Bryllup, begravelser, konfirmasjoner, dåp og lignende tillates så fremt smittevernregulativet følges.