Kanariøyene er den spanske regionen som får mest covid-smitte fra andre land

CORONA-KRISEN: Kanariøyene har fått langt flere tilfeller av covid-smitte inn med mennesker som ankommer fra andre land enn det andre regioner i Spania har fått.

Turistnæringen på Kanariøyene ønsker seg bedre smittekontroll. Foto: Vadzim Shubich

Den siste uken har 77 av smittetilfellene vært importsmitte fra utlandet, ifølge helsedepartementet.

Det utgjør 8 prosent av alle smittetilfellene som er registrert.

Totalt i Spania er 287 covid-tilfeller importert fra utlandet registrert den siste uken.

Etter Kanariøyene, med 77 tilfeller, følger regionene Madrid med 48, Valencia med 48, Catalonia med 38, og Andalusia med 21.

Kanariøyene har i dag registrert en smitterate på 47 nye smittetilfeller per 100 000 innbyggere de siste sju dagene, og 77 de siste 14 dagene.

Smittekurvene har pekt oppover de siste ukene. Antallet aktive smittetilfeller er i dag 1636, cirka dobbelt så mange som for tre uker siden.

Seks av sju kanariøyer har likevel så lav smitte at de fortsatt er på det laveste risikonivået, grønt, for covid-19 på Kanariøenes egen risikoskala.

Kun Fuerteventura går mandag opp fra grønt til gult, som er nivå 2 av 4.

Smitten har imidlertid steget på alle Kanariøyene.

På EUs kart over smitterisiko, gikk Kanariøyene torsdag opp fra grønt til gult.

Områdene i Norge, Sverige og Danmark varierer for øvrig fra oransje til mørkerødt på EU-kartet, og har betydelig høyere smittetrykk enn Kanariøyene.

Hotelleierne er bekymret over utviklingen nå som det strømmer på med turister fra Storbritannia, Tyskland og Nord-Europa, hvor det er stor smittespredning for tiden.

Foreninger for overnattingsbransjen har derfor denne uken gått ut med et ønske om at det skal utføres bedre smittekontroll før avreise i disse landene.

Den kanariske regjeringen vurderer også nye tiltak rettet mot turismen hvis det viser seg at kontrolltiltakene ikke er tilstrekkelige.

Presidenten for øyrådet på Tenerife, Pedro Martín, tar på sin side i en sending på radiostasjonen Cadena SER i dag til orde for mer corona-kontroll på lufthavner og hoteller.

Temaside covid-19