Innfører likestillingssertifikat for kommunene på Kanariøyene

Likestillingsorganiasasjonen Opciónate i Las Palmas har fått ansvaret for å innføre "Distintivo SG City 50-50", en sertifiseringsordning for likestilling i kommunene på Kanariøyene.

Ill: Pixabay

Organisasjonen skriver i en pressemelding at det er "Forgender"-sertifikatet er  et verktøy for integrering av kjønnsperspektivet i politikken og i handlingene til den lokale forvaltningen.

Det er snakk om at kommunene skal påta seg oppgaven med å støtte transformeringen av kulturelle og sosiale mønstre, normer og praksis for å oppnå likestilling ,mellom kjønnene.

Gjennom setifikatordningen vil Opciónate også gi kommunene en oversikt over den sosiale virkeligheten og situasjonen for likestilling på Kanariøyene.

Dette er kunnskap som hovedsakelig stammer fra samarbeid i forskjellige initiativer med forskjellige kommuner, øyråd og den kanariske regjerings likestillingsinstitutt.

Sertifikatordningen skal bli et nytt og effektivt middel for å institusjonalisere og integrere likestilling på Kanariøyene. De forpliktes til effektiv likestilling av kvinner og menn ved å fremme sertifiseringsprosesser for likestilling.

Kommunene forplikter seg også til å arbeide for å oppfylle målene som er angitt i Beijing-plattformen for handling og FN 2030 Agenda for bærekraftig utvikling, og som integrerer kjønnsperspektivet i styringssystemer og arbeidsmetodikk.

I dag har bare 17 av 88 kommuner på Kanariøyene kvinnelig ordfører, og kvinner er sterkt i indertall i ledende politiske posisjoner.

Tags