Hevder at Tui Tyskland vil selge hotellene - Tui benekter

Spanske medier hevder at pakkereiseselskapet Tui Tyskland legger alle hotellene ut for salg for å skaffe kapital.Oppdatering: Tui avviser at hotellene er til salgs

Fra et av Tui Tysklands 250 hoteller. Foto: Tui

Hotellsalget skulle gjøres for at den tyske regjeringen ikke skal overta kontrollen av Tui, skriver nettavisen Desarollo.

Tui Tyskland eier hotellmerkevarene Robinson, Tui Blue, Tui Magic Life, Tui Sensatori og Tui Suneo, i alt cirka 250 hoteller.

Selskapet er i en svært vanskelig økonomisk situasjon, og har fått redningspakker på 4,8 milliarder euro fra regjeringen, men nå trenger de angivelig mer penger for å ikke havne under statlig kontroll. 

Nettogjelden er på 5,9 milliarder euro, og selskapet har utgifter på cirka 300 millioner euro per måned, ifølge Desarollo.

Inntektene har blitt redusert med 98 prosent.

Under et videomøte med Kanariøyenes president, Ángel Victor Torres, og turismeminister Yaiza Castello torsdag, sa direktør Sebastian Ebel fra Tui Tyskland at selskapet ligger an til å sende 100 000 turister til Kanariøyene i desember, basert på reisebestillingene de har fått.

Tags