Her blir det fiberoptisk kabel i "norgeskommunen" på Gran Canaria

Se kart over hvor Movistar skal bygge ut fiberoptisk kabel i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria, hvor det er flest fastboende, overvintrende og ferierende nordmenn.

Slik blir fiberdekningen i Puerto Rico på Gran Canaria, hvor Movistar starter utbyggingen i sommer. Ill: Movistar / Canariajournalen

Med fiberoptisk kabel kan du få internetthastigher opp til 300 megabits per sekund.

Utbyggingen har pågått en tid på Gran Canaria fra Las Palmas og sørover, og nå har turen kommet til Mogan kommune i sørvest.

Her skal 4000 abonnenter får tilgang til fiberoptikk i første utbyggingsfase, som skjer i år, kom det fram på en pressekonferanse i april. Senere skal det utvides videre til Puerto de Mogán.

Egen nettside for utbyggingen

På en egen nettside (ekstern lenke) kan du få mer informasjon om utbyggingen og følge utviklingen.

På kartene som nå er publisert på Movistars nettsider kan du se hvor Movistar/Telefonica har planlagt å gjøre fiberoptikken tilgjengelig i Arguineguin, Patalavaca og Puerto Rico i år. Utbyggingen starter i Puerto Rico.

Meld interesse

De som ønsker fiberoptikk i Mogán kommune, kan registrere seg på en særskilt side hos Movistar (ekstern lenke) eller i nærmeste Movistar-butikk for å melde interesse og bli informert om når det blir tilgjengelig der de bor.