Sykehus sør på Gran Canaria åpner akuttmottak for barn

San Roque-sykehuset i Maspalomas sør på Gran Canaria åpner et akuttmottak for barn opptil 14 år 1. august som skal være i drift 24 timer i døgnet hver dag året rundt.

Hospital San Roque i Maspalomas sør på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Sykehuset er privat, og er godkjent av Kanariøyenes offentlige helsetjeneste (SCS) for behandling av pasienter som har offentlig helsekort, dermed også europeisk helsekort.

Har manglet i sør

Etter to år med en generell mangel på pediatriske spesialister på Kanariøyene, vil denne tjenesten nå bli tilbudt, skriver San Roque-sykehuset i en pressemelding.

Hittil har folk som bor sør og sørøst på Gran Canaria angivelig ikke hatt helsetilbud med pediatriske spesialister i nærområdet, og har blitt henvist til barne- og barselsykehuset i Las Palmas.

300 kvadratmeter

Den pediatriske avdelingen er på 300 kvadratmeter og har dekorasjon som er tilpasset barn. Det fins tre medisinske undersøkelsesrom og tolv observasjonsrom, hvorav seks med krybber.

Avdelingen skal i gjennomsnitt bemannes med ti pediatriske spesialister. Fire av disse skal være ansatt av sykehuset. Det skal også være ni helsepleiere og seks helseassistenter samt tolketjenester for utenlandske pasienter.

Venterommet skal utruster med fjernsyn, nettbrett og spill for barn.

Tags