Forsinket byggestart for nytt legemottak i Playa de Mogán

Mogán kommune sørvest på Gran Canaria, øyas nest største turistkommune hvor over halvparten av innbyggerne er utlendinger, har nå lagt ut andre fase av arbeidet med å bygge nytt legemottak i Playa de Mogan på anbud.

Dette er tomten hvor det nye legemottaket skal reises ved siden av "Folkets Hus". Grunnarbeidene skal nå være ferdige. Foto: Mogán kommune

Anbudsrammen er på drøyt 820 000 euro, og det er antatt byggestart i første halvdel av 2018, skriver kommunen i en pressemelding.

I år er første fase av arbeidet utført. Dette besto i å forsterke grunnen med betongpilarer – under bakken er det et parkeringshus.

Ekstra grunnarbeid måtte utføres

Prosjektet er temmelig forsinket. I juli ble det kunngjort at fase to skulle starte i september, etter at det under grunnarbeidene ble påvist at grunnen måtte forsterkes. Dette ekstraarbeidet måtte derfor lyses ut på nytt før grunnarbeidene kunne fortsette.

Nå viser det sag altså at fase to tidligst starter neste år.

Det har vist seg opp gjennom årene at det snarere er regelen enn unntaket at offentlige byggeprosjekter i Mogan kommune blir sterkt forsinket. I det siste har det blant annet skjedd med ny bussentral i Playa de Mogán og større veiarbeider i Arguineguin.

Vegg i vegg med samfunnshus

Tomten til det nye legemottaket i Playa de Mogán ligger i Calle La Mina, like nedenfor bussentralen og vegg i vegg med et nytt samfunnshus. Kommunen kjøpte tomten på 690 kvadratmeter i 2006.

Bygningen får et bruksareal på 574 kvadratmeter i en etasje.  ​​Foruten resepsjon blir det fire undersøkelsesrom, behandlingsrom, akuttområde, observasjonsrom og venterom.

I tillegg er det hvilerom for staben, to soverom, spiserom, bad og garderobe. Det blir lagt opp til at legemottaket skal kunne bygges ut for fremtidige behov.

Legemottaket får 24-timers tjeneste, noe som svært få offentlige, lokale legemottak har på Gran Canaria.

​​Mogán kommunes grunnhelsetjeneste har helsesenter i Arguineguin og lokale legemottak i Playa de Mogán, Mogán tettsted, Veneguera, Presa Soria, Barranquillo Andrés og Cercado de Espino.

Hotellprosjekt på gang

Et stort, privat byggeprosjekt er også på trappene i Puerto de Mogán. Lopesan skal angivelig bygge et hotell med over 400 sengelplasser på en tomt som ligger mellom kjøpesenteret og innfartsåren.

Tomten er nylig ryddet, hvilket kan tyde på at byggestart nærmer seg.

I fjor åpnet det nye hotellet Radisson Blu med over 900 sengeplasser i Puerto de Mogan. For ti års tid siden åpnet Cordial et stort hotell og leilighetshotell der.

På 1980-tallet ble det som nå heter Hotel The Puerto de Mogan åpnet nede i havneområdet i forbindelse med at havneområdet ble bygd ut.

Det leies også ut mange leiligheter i to etasjers bygninger i havneområdet via firma som driver utleie. Mange av disse er i privat eie.

Tettstedet har også noen små pensjonater og flere privatutleide ferieboliger.