Gran Canaria og Tenerife fortsetter på på høyeste nivå for smittevern

CORONA-KRISEN: Selv om smitten er på vei ned, har myndighetene bestemt seg for å opprettholde dagens smittevernrestriksjoner på alle Kanariøyene en uke til.

Nivå for smittevern på de forskjellige øyene. Illustrasjon: Gobcan/Canariajournalen

Tenerife og Gran Canaria forblir på nivå 4; Fuerteventura på 3; La Palma, Lanzarote og La Graciosa, på 2; og La Gomera og El Hierro, på 1.

Begrunnelsen for dette vedtaket, er at antallet som legges inn på sykehus fremdeles er høyt, ifølge dagens pressemelding fra helsedepartementet.

Antallet intensivpasienter øker også. 

I går var antallet innlagt på intensivavdelinger 106.

Gjennomsnittsalderen på personer innlagt på sykehus for COVID-19 de siste 15 dagene er 62 år, og på intensivavdelingene er det 57 år.

 24 prosent av de som er innlagt på intensivpostene de siste 15 dagene er mellom 12 og 39 år.

Man påpeker i rapporten at det er en nedgang i det daglige gjennomsnittet av antall rapporterte smittetilfeller på rundt 37 prosent sammenlignet med forrige uke.

Alle øyene har fulgt dette mønsteret, bortsett fra Lanzarote som har holdt seg stabilt.

Når det gjelder covid- variantene som er på Kanariøyene nå, er det ifølge dataene fra den siste uken anslått at 89,4 prosent er Delta (B.1.617.2), 0,4 prosent  Alpha (B .1.1.7 ) og 0,2 prosent Beta (B.1.351) / Gamma (P1).

 OBS! Dette er lokale risikovurderinger for covid-19 som blir gjort av den kanariske regjering.

Det må ikke forveksles med regler for innreise til Kanariøyene, eller det norske Folkehelseinstituttets eller EUs fargekart for corona-smitte med tilhørende restriksjoner, krav og reiseråd.

Alle oppdaterte smittevernregler finner du på holaislascanarias.com (språkvalg finnes på siden).

Temaside covid-19