Kanariøyenes beste pizza

Pizza fra Pizza Flash i Vecindario på Gran Canaria tok fjerdeplassen under det spanske pizzamesterskapet i år, og vant samt ble nummer 13 i verdensmesterskapet i fjor. Snart skal Kanariøyenes beste pizza kåres.

En pizza fra Pizza Flash i Vecindario, Gran Canaria som deltok i pizzaverdensmesterskapet i Parma i 2018. Foto: Commercio Santa Lucia

Pizzaen som gjorde det så bra i verdensmesterskapet heter Pizza Gran Canaria og hadde blant annet pølse fra Teror nord på Gran Canaria.

I det spanske mesterskapet i år stilte Carlo Truscelli fra Pizza Flash med pizzaen Encuentro, som har blant annet kanarisk gofio, en kanarisk ostemiks, mozzarella produsert på Tenerife og honning fra La Palmas. Det ga en fjerdeplass.

18. og 19. mars holdes de første rundene i årets kanariske pizzamesterskap i provinsen Las Palmas, og 21.-22. mars i provisen Santa Cruz de Tenerife, skriver avisen Canarias 7. Det er 50 deltakere i hver provins.

De seks beste pizzaene fra hver provins konkurrerer i finalen som finner sted i Sata Cruz de Tenerife 21. mai under matmessen GastroCanarias.

Vinneren får representere Kanariøyene under pizzaverdensmesterskapet i Parma i Itala i 2020.

Tags