Gran Canaria har fått sitt første ”gastromarked”

"Gastromercado Vegueta"  heter et nytt, gastronomisk markedsområde som ble åpnet i går i den tradisjonelle markedshallen i Vegueta i Las Palmas.

Fra det nye gastronomimarkedet i Vegueta, gamlebyen i Las Palmas. Foto: Gastromercado Vegueta

I gastromarkedet, som er en egen avdeling på 400 kvadratmeter, kan du smake på forskjellige matprodukter før du eventuelt kjøper det med deg, eller du kan spise lunsj.

Jazz og blues til maten

Det er også lagt til rette for musikalsk underholdning i gastromarkedet.

Åpningstidene er fra mandag til onsdag klokken 9 til 17, og fra torsdag og lørdag fra 9 til 14.

Gastromarkedet er delt inn i sju områder:

Kjøtt og retter som tillages i kjeler; fisk og sjømat; kebab; stekt mat; salater, iberiske skinker: oster og viner; og øl og drinker.

Stort tilbud

Vegueta-markedet ble åpnet i 1854. I dag har det 14 frukt og grønnsakhandlere, sju fiskehandlere, fire slaktere, seks dagligvarehandlere, en blomsterhandler, et bakeri, en skoreparatør, et syverksted og fire barer.

I tillegg kommer 18 nye i gastromarkedet, som har samme dekor som resten av markedet, med tema fra maleren Néstor Martín Fernández de la Torres kunstverk

Vegueta-markedet

Markedshallen i Vegueta ligger nær havet rett på oversiden av innfartsåren Avenida  Maritima (GC-1), og på sørvestsiden av den brede hovedgaten som skiller bydelen Vegueta fra Triana. Foto: Mercado de Vegueta.

Tags