Geitost fra Fuerteventura kåret til Spanias beste

En ost fra Maxorata vant sin klasse, vellagret geitost, i Salón de Gourmets kåring av Spanias beste oster, Campeonato Gourmet Quesos 2017.

Maxorata queso de cabra curado pimenton er årets beste vellagrede geitost i Spania. Foto: Gobierno de Canarias

605 oster var med i konkurransen, som var delt inn i 15 klasser.

Fem kanariske oster var blant de 48 som gikk til finalerunden, og ti kanariske oster fikk utnevnelser i konkurransen.  54 kanariske oster deltok i konkurransen.

Disse kanariske ostene fikk utmerkelser i konkurransen

  • Maxorata cabra curado (Fuerteventura). Vinner av sin klasse
  • Maxorata cabra joven (Fuerteventura)
  • El Tofio ahumado (Fuerteventura)
  • Finca Uga Pimentón y Flor de Luz (Lanzarote)
  • Herreño curado mezcla (El Hierro)
  • Pajonales curado (Gran Canaria)
  • La Quesera (Gran Canaria)
  • Montesdeoca ahumado (Tenerife)
  • El Barranco (Tenerife)
  • Flor de Luz (Lanzarote)

Tags