Forvirringen fortsetter- Juridisk kamp om antigen-tester for turister

Et rådgivende styre for den spanske regjering, avviser bruk av antigen-test for covid-19 for reisende som skal  til Kanariøyene, men regionens president lover juridisk kamp.

Kanariøyenes president, Ángel Victor Torres, gir ikke opp kampen om å få antigen-tester gordkjent av sentralregjeringen. Foto: @avtorres

Striden står mellom en regional og en nasjonal lov for testing av reisende som skal til Kanariøyene for covid-19.

Den regionale loven kom dager før den nasjonale, og tillater både PCR- og antigen-tester (hurtigtester). Den nasjonale loven tillater PCR og TMA, men ikke antigen.

Kanariøyene støtter seg på formuleringer i lovverket som de hevder sikrer selvråderett på dette punktet, men sentralregjeringen er ikke enig i dette.

Det fremgår av en rapport fra rådgivningsstyret denne uken. Rapporten er imidlertid ikke et bindende dokument.

Det er helseminister Salvador Illa som har det endelige ordet, og han har foreløpig ikke tillatt antigen, men den betydelig dyrere TMA-metoden i tillegg til PCR.

I det kanariske parlamentet onsdag sa Kanariøyenes president, Ángel Victor Torres, at han vil gå til juridisk kamp for at Kanariøyene skal få bestemme selv om hvilken testmetode som skal godkjennes.

Dermed er saken fortsatt ikke avklart, og forvirringen fortsetter. Det eneste som er helt sikkert, er at PCR er en godkjent testmetode.

Lenker

Hei, Kanariøyene