Ny ladestasjon for elbiler sør på Gran Canaria

To uttak for gratis opplading av elbilbatterier er installert på Holiday World kjøpe- og fornøyelsessenter sør på Gran Canaria, angivelig de første som er tilgjengelig for allmennheten på sørsiden av øya.

Elbil lades opp på Holiday World. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Presidenten for Gran Canarias øyråd, Antonio Morales, kastet glans over åpningen av ladestasjonen i går. Morales lovpriste dette private initiativet fordi det underbygger bruk av elbiler og bidrar til miljøbevissthet.

Øyrådet skal sette av 500.000 euro til utbygging av nye ladepunkter på Gran Canaria, og har nå et anbud for de tolv første på gang. Fra før har øyrådet installert ladestasjoner på messen Infecar, La Granja, og øyrådets lagerbygning og hovedgarasje.

Det fins også ladepunkter på en parkeringsplass ved El Muelle i Las Palmas. Øyrådet har selv ni elbiler og hybridbiler i drift i dag.

Ladepunkter fins også andre steder på Gran Canaria. Blant annet har Agüimes kommune, som har gått i bresjen for elbiler, installert noen. For øyeblikket fins det  nærmere 30 ladestasjoner på Gran Canaria.

Morales påpeker at elbiler kan kjøpes til priser fra 17.000 euro på Kanariøyene, og kostnaden for elforbruket er i gjennomsnitt én euro per 100 kilometer, mens bensin- og dieselbiler ligger på sju euro.

Han understreker også at nå som Kanariøyene slipper Spanias skatt på solkraft, kan elbileiere installere solcellepaneler i hjemmene som kan levere strøm til opplading av bilene.

Tags