18 nye vindkraftparker er i ferd med å bygges på Kanariøyene

På Kanariøyene er det for tiden 18 vindkraftparker som er i ferd med å bygges. Kanariøyene har satt av en kvote på 49 vindkraftparker som skal settes i drift innen utgangen av 2018.

Gas Natural Fenosa Renovables presenterte i går sin vindkraftpark i Coralillos på Gran Canaria. Foto: Gas Natural Fenosa Renovables

32 av de 49 parkene er hittil autorisert av den kanariske regionsregjeringen.

Bygger sju parker i Agüimes

Gas Natural Fenosa Renovables har nå startet byggingen av den første av sju vindkraftparker som selskapet skal sette i drift i Agüimes sørøst på Gran Canaria.

De sju vindkraftparkene får en installert effekt på 25,6 megawatt (MW), og skal produsere til sammen 86 gigawattimer i året, ifølge en pressemelding.

Det er nok til å forsyne nesten 32.000 husstander med strøm.

Investeringen er på nesten 40 millioner euro.

Haria-parken startes i år

På fredag holdt selskapet en presentasjon av Haría-parken i Los Corralillos, som får en installert effekt på 2,35 megawatt. Her skal det produseres 6 gigawattimer kraft per år, nok til å dekke behovet til cirka 2.200 husstander.

Haría-parken skal settes i drift i løpet av 2017. De andre seks vindkraftparkene selskapet skal bygge i Agüimes kommune er Balcón de Balos (9,2 MW), Vaquería (2,4 MW), Montaña Perros (2,3 MW), Triquivijate (6,5 MW), Cuentos del Roque (6,5 MW) og Doramas (3,4 MW).

Selskapet var også tre andre parker på Gran Canaria, Piletas 1 i Agüimes, og La Sal og La Sal 3, i Telde. Selskapets ti vindkraftparker på Gran Canaria får en samlet effekt på 45 megawatt. I tillegg bygges tre parker på totalt 20 megawatt på Fuerteventura.

Over 330 megawatt

Ifølge Kanariøyenes visepresident kan Kanariøyene nå garantere installasjon av 332,75 megawatt vindkraft, 76,3 prosent av effekten som etter planen skal installeres innen 2018.

Seks nye vindkraftparker på Kanariøyene med en installert effekt på 10,5 megawatt skal allerede være inne i en testfase.