16 nye vindturbiner satt i drift i Agüimes

Naturgy satte i går, onsdag, i drift 16 nye vindturbiner som er fra 2,3 til 3,3 megawatt store i drift i Agüimes kommune sørøst på Gran Canaria.

Kanariøyenes president, Fernando Clavijo (nr. 3 fra høyre), Gran Canarias president, Antonio Morales (nr. tre fra venstre), ordføreren i Agüimes,Óscar Hernández (nr. to fra høyre) kastet glans over åpningen av vindparken. Foto: Agüimes kommune

Vindturbinene har til sammen en installert effekt på 40,3 megawatt.

Det er nok til å dekke strømforbruket til 50.000 husstander og kutte CO2-utslippene med 100.000 tonn per år, skriver øyrådet på Gran Canaria i en pressemelding.

Agüimes er nå den kommunen på Kanariøyene som har mest vindkraft, pwe i dag 112 megawatt.

De nye vindkraftinstallasjonene i Agüimes er kalt Balcón de Balos, Doramas, La Vaquería, Montaña Perros, Triquivijate, Piletas 1, Vientos del Roque og Haría.

Plasseringen er mellom vei GC-1, GC-65 og GC-100, og ved GC-100 mellom Cruz Arinaga og Agüimes og ved vei GC-65.

Turbinene er bygd av Enercon for Siemens-Gamesa. Kostnaden for hele prosjektet er over 63 millioner euro. I byggefasen ble det skapt 287 arbeidsplasser.

Fornybar energi står nå for 20 prosent av kraftforsyningen på Kanariøyene.

Naturgy bygger en annen vindkraftpark på Fuerteventura som skal settes i drift i løpet av de kommende ukene, og forbereder nye vind- og solkraftprosjekter.