Dette er de fem rikeste på Kanariøyene

Fem kanariere er blant de 200 rikeste i Spania. Øverst troner Eustasio López fra Agüimes og hans brødre, som eier hotellgruppen Lopesan og ser ut til å ha økt formuen med 25 prosent det siste året.

Eustasio Antonio Lopez Gonzales er Kanariøyenes rikeste. Bildet er noen år gammelt. Foto: Creative commons-lisens

Lopez-familien er god for 875 millioner euro, hvilket gir en 51. plass på listen over de 200 rikeste i Spania, presentert av avisen El Mundo i går og basert på tall fra forretningsregistrene.

I tillegg til Lopesan-hotellene eier de 51 prosent av hotellgruppen IFA, som i fjor overtok 50 prosent av timeshare-selskapet Anfi på Gran Canaria fra den norske Lyng-familien. I tillegg er de inne i asfaltering, avfallshåndtering og vedlikehold på Gran Canaria.

175 millioner euro rikere fra i fjor

Lopez har tydeligvis blitt betydelig rikere det siste året. For ett år siden var han god for 700 millioner euro, ifølge Forbes liste over de rikeste i verden.

Han har altså økt formuen med 175 millioner euro, hele 25 prosent, på ett år

Byggefirma

Nummer to på Kanariøyene og nummer 131 i Spania er Juan Miguel Sanjuán, som er god for 325 millioner euro. Sanjuán eier Satocan-gruppen og er partner i Sacyr.

Selskapene er involvert i hoteller og byggekontrakter og har virksomhet i Latin-Amerika og Afrika.

Indisk investor

På tredjeplass på Kanariøyene og 164. plass i Spania finner vi inderen Ram Bhavnani med familie, eiere av Casa Kishoo, som har verdier for 240 millioner euro, primært i aksjer og eiendom.

Bhavnani kom til Tenerife som 21-åring.

Tysk temapark-konge

Nummer fire på Kanariøyene og 170 i Spania er tyskeren Wolfgang Kiessling, som har bokførte verdier for 240 millioner euro i blant annet dyreparken Loro Parque og badeparken Siam Park på Tenerife, bygger kjempeakvariet Poem Of The Seas i Las Palmas for tiden, og snart starter byggingen av Europas største badepark ved Playa del Inglés.

Kiessling kom til Kanariøyene for 40 år siden. Han er også involvert i eiendom og catering.

Flyselskap og store eiendommer

Femteplassen på Kanariøyene og 193.-plassen i Spania går til Pedro Agustín del Castillo med familie, eiere av flyselskapet Binter og innehaver av verdier for 240 millioner euro. Også involvert i turisme og har store landeiendommer.

Spanias rikeste er Amancio Ortega, grunnlegger og hovedeier i Inditex. Han har bokførte verdier for 67.650 millioner euro.

Tags