Karneval, karneval, karneval! I kveld starter karnevalet i Las Palmas

Klokken 21 i kveld kanarisk tid smeller det fargesprakende karnevalet i Las Palmas i gang med et av de største høydepunktene: Kåringen av karnevalsdronning.

Dronning-kandidater Karneval

Dette er de ti dronningkandidatene som skal prøve seg på tittelen i kveldens karnevalsgalla i Las Palmas. 

Hvis du ikke er blant de heldige som har klart å skaffe billetter til kveldens dronninggalla på karnevalsscenen i Santa Catalina-parken, kan du få det med deg direkte på fjernsyn.

Direktesendingen starter klokken 21.20 kanarisk tid (22.20 norsk tid) på den spanske fjernsynsstasjonen TVE, både på kanal La2 i Spania (La1 hvis du er på Kanariøyene) og på TVE International.

Dessuten er det direktesending på internett. 

Temaet for årets karneval i Las Palmas er “Maskeradeball”. Scenen i Santa-Catalina-parken er utformet som et gigantisk ballroom.

Stort sceneshow i innledningen

Gallaen i kveld blir innledet med et 16 minutter langt show med tittelen ”Den store maskeraden”.

Første del av showet er en reise gjennom karnevalmaskens historie.

Deretter er det en dansescene der fjorårets karnevalsdronning, Laura Medina, den kanariske sangeren José Antonio Betancor, og gallavertene Lili Quintana og Yanely Hernandez dukker opp.

I siste del av showet blir det et viktoriansk ball på scenen, et improvisert lystspill (commedia dell'arte) med alle medlemmer av hoffet, de kongelige og ministrene.

Sangeren David Bustamante opptrer med to sanger under åpningen.

Musikken i åpningsshowet er det musikeren og komponisten Germán Arias som står for. Marieta Montse Colomé Calderon star bak koreografien, og kostymene har Tellería Unai designet.

Ti kandidater til dronningtittelen

Så er scenen klar for de ti kandidatene til dronningtittelen.

En etter en skal skjønnhetene ut på scenen i sine vanligvis svært omfangsrike kostymekreasjoner og danse-gå rundt på scenen i noen minutter til musikk.

Etter de fem første blir det en pause med underholdning før de neste fem skal vise seg fram.

Her er dronningkandidatene, i den rekkefølgen de går på scenen

Tags