Thomas Cook søker konkursbeskyttelse

Vings eier, det britiske konsernet Thomas Cook, har søkt om konkursbeskyttelse i USA, skriver nyhetsbyrået Bloomberg. Flyselskapet Norwegian har på sin side fått godkjent en redningsplan.

Thomas Cook-konsernet eier blant annet et flyselskap med samme navn som flyr Vings kunder til sine reisemål- Foto: Thomas Cook

Selskapet har angivelig allerede begjært konkursbeskyttelse i Storbritannias rettssystem også.

Det får ingen konsekvenser for selskapets flyvninger, sier kommunikasjonsdirektør Fredrik Henriksson i Thomas Cook Northern Europe til E24.

Han viser til at konkursbeskyttelse er «standardprosedyre i en rekapitaliseringsprosess 

Thomes Cook har meldt om milliardtap og jobber med  å få på plass en redningsplan.

Som en del av redningsplanen skal selskapet nylig ha bedt om at en redningspakke på 900 millioner pund som de ba om i august skal økes til minst en milliard pund, ifølge Sky News.

Et kinesisk reisekonsern skal være på banen som en mulig investor som kan skyte inn penger og overta deleierskap i selskapet.

Thomas Cook-konsernet omsatte i forrige regnskapsår for 9,6 milliarder pund, hvilket er over 100 milliarder kroner. De har 21.000 ansatte.

Norske reisende er dekket av pakkereiseloven dersom Thomas Cooks problemer fører til en konkurs som får konsekvenser for Ving.

Flyselskapet Norwegian har nå godkjent en redningsplan ved at løpetiden blir forlenget på lån på 3,4 milliarder norske kroner, meddeler flyselskapet.

Det er for tiden flere fly- og reiseselskap som sliter med tøff konkurranse og dårlig økonomi.

Tags