Setter pristak for restauranter på Gran Canarias lufthavn

Mange ergrer seg over høye priser for mat og drikke på flyplasser. Nå skal prisene på restauranter som ligger i Gran Canarias lufthavn ikke overstige prisnivået i restauranter utenfor lufthavnen med mer enn ti prosent, har flyplassoperatøren Aena bestemt.

Restaurantene på Gran Canarias lufthavn skal ikke være vesentlig dyrere enn de som ligger andre steder på øya Foto: Hugo Ryvik

Dette skal ligge i en ny avtale med de tre multinasjonale selskapene som skal drive de 19 spisestedene på flyplassene.

Et annet krav er at det skal ta maksimalt sju minutter for gjestene å bli betjent i restaurantene.

Restaurerer og bygger om

Dette kom frem under en omvisning i går, tirsdag som Aena holdt på flyplassen i forbindelse med et stort restaurerings- og ombyggingsprosjekt for 12 900 kvadratmeter med lokaler i passasjerterminalene.

7,8 millioner euro skal investeres, og arbeidet er estimert til å ta 27 måneder og skal utføres primært om natten for ikke å forstyrre de daglige aktivitetene mer enn nødvendig.

Målet er å gjøre passasjerterminalene mer tiltalende og komfortable for brukerne, ifølge Aena.  Arbeidet er allerede påbegynt.

Passasjerterminalene i nord og sør skal bli mer enhetlige i uttrykket både når det gjelder fasader på butikker og restauranter, skilt og belysning.

Mer konkurranse

I dag er det 14 spisesteder på lufthavnen, og det skal åpnes fem til på et 6600 kvadratmeter stort areal. Restaurantene skal drives av Select Service Partner (SSP), som har ti restauranter, Pansfood med seks og Autogrill med tre restauranter. Hittil har SSP drevet alle restaurantene.

Blant merkevarene er Starbucks, León, Playa Padre, Enrique Tomás, Coffee Republic, Dehesa Santa María, Café de Indias, Caffé di Fiore, The Garden og Soho.

Avtalen sier at prisene ikke skal overstige ti prosent av hva det koster på spisesteder av samme kjede som ligger utenfor flyplassen.

I 2017 ble cirka 13 millioner passasjerer transportert med fly fra og til Gran Canarias lufthavn, en økning på 8,3 prosent fra 2016.

Nøkkeltall for lufthavnen er 147 destinasjoner og 325 ruter til 26 land med 58 selskaper.

Tags