ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 15. AUGUST 2019 - SIST ENDRET 23. FEBRUAR 2022
Fra Gran Canarias lufthavn. Foto: Canariajournalen

Ryanair-ansatte streiker i september

Fagforeningene SICTPLA og USO tar Ryanair-ansatte ut i streik i ti dager på 13 baser i Spania i september i protest mot at selskapet skal legge ned flybasene på Gran Canaria, Tenerife Sør og i Girona.

ANNONSE

Streiekdatoene er 1., 2., 6., 8., 13., 15., 20., 22.., 27. og 28. september, skriver fagforeningene i en pressemelding.

– Vi tviler sterkt på  Ryanairs vilje til å komme til en enighet. Ryanair har ikke gitt oss det minste håp om forståelse etter over ett år med forhandlinger der de har hatt en latterliggjørende holdning, uttaler USO-sekretær Jairo Gonzalo i en pressemelding.

SITCLPA understreker at streiken ikke bare er relatert til nedleggelsen av basene, men til år med repeterende problemer med Ryanair.

Selskapet fraktet i fjor over 3,7 millioner turister til Kanariøyene. Nedleggelsen motiveres med store forsinkelser i leveringen av 30 Boeing 737 MAX, flytypen som ble satt på bakken etter at to fly styrtet.

Ryanair-basene skal legges ned 8. januar, kunngjorde Ryanair forrige torsdag.

Turistbransjen på Kanariøyene er svært bekymret over basenedleggelsen og har  bedt den kanariske regjeringen om å se på tiltak som kan gi Ryanair incentiver til å beholde basene.

Det har de fått blankt nei til med henvisning til at Kanariøyene allerede har etablert systemer med gode vilkår pg lave kostnader for flyselskapene.

Norwegian kunngjorde også i januar at selskapets baser på Gran Canaria og Tenerife skulle legges ned, men ombestemte seg i mai.

Det ble vist til endrede markedsvilkår. Det tyske flyselskapet Germanair, som fraktet mange turister til Kanariøyene, hadde i mellomtiden gått konkurs.

Nedleggelse av baser fører ikke automatisk til færre flyvninger og flyforbindelser, men motiveringen for å opprette slike baser er som regel økende passasjertransport.

Det vil uansett med stor sannsynlighet være negativ for ansatte spanjoler på Kanariøyenes flyplasser. Det fryktes også at deres stillinger vil erstattes av innleide fra selskaper registrert i utlandet og med dårligere lønn og ansettelsesvilkår enn i Spania.

Les også

Fakta om å fly til Gran Canaria

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER