Avstandsregler brutt på Iberia-flyvning til Gran Canaria

Et fly fra Madrid til Gran Canaria søndag 10. mai hadde alt for mange passasjerer til at sikkerhetsavstanden kunne overholdes.

Iberia Express pakket for mange passasjerer inn i et fly fra Madrid til Gran Canaria søndag. Foto: Creative Commons-lisens

Guardia Civil kunngjør at flyet ble inspisert innvendig straks det hadde landet, og det ble slått fast at de lovfestede sikkerhetsreglene ikke var overholdt. En etterforskning er derfor åpnet.

Forbrukerorganisasjonen Facua har anmeldt Iberia for brudd på sikkerhetsforskriftene, kunngjør de.

Spanske myndigheter har fastsatt  regler for smittevern for flyvninger, og de ble ikke holdt i dette tilfellet.

Forholdet ble offentlig kjent da det kom inn klager fra passasjerer, og det ble delt en filmsnutt og bilder fra flykabinen på sosiale medier. Der går det frem at flyet var bortimot fullt, selv om midtsetene skal være ledige.

På filmen kan man høre kabinpersonalet si at Iberia Express følger sikkerhetsreguleringene, og tilbyr passasjerer å gå av flyet hvis de ikke mener dette er tilfelle.

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, kunngjorde mandag at informasjon om hva som skjedde blir hentet inn, og saken tas opp med ansvarlige på Iberia.

Torres uttalte dette under en videokonferanse søndag.

 Kanariøyenes regjering har bedt det spanske departementet for offentlige arbeider om å garantere at sikkerhetsavstanden mellom passasjerene overholdes på flyvninger.

Sikkerhetstiltak på flyene må over holdes, understreket Spanias helsedirektør, Fernando Simón, mandag i en direktesendt pressekonferanse.

Han sa også, som svar på spørsmål fra pressen, at han ikke har noen informasjon om hva som skjedde på den nevnte flyvningen til Gran Canaria.

Simón viste også til at sikkerhetsavstanden overholdes på de fleste flyvninger, og at de fleste flyselskapene nå deler ut masker til passasjerene. Det er nå påbudt med masker på all offentlig transport i Spania.

Tags