Langtidsboende utlendinger på Kanariøyene kan få flyrabatt

Fra og med i dag har utlendinger som er langtidsboende på Kanariøyene rett til samme rabatt på flyreiser som de fastboende har.

Nå kan utlendinger fly til halv pris mellom Kanariøyene og til og fra det spanske fastlandet, forutsatt at de kan legge fram bostedsbevis, oppholdstillatelse og et særskilt reisebevis. Foto: Hugo Ryvik

På fly mellom Kanariøyene og til og fra det spanske fastlandet har fastboende på Kanariøyene rett på 50 prosent avslag på billettprisen.

Utviklingsdepartementet i Spania har nå utvidet ordningen til å omfatte utlendinger som bor over lang tid på øygruppene Kanariøyene, Balearene, Ceuta og Melilla, meddeler departementet i dag.

Dette gjelder alle som kommer fra EU og EØS-land samt Sveits, og i visse tilfeller land utenfor Europa.

Dokumentasjon må til

For å få rett til billettavslaget, må du legge fram bostedsbevis fra kommunen (certificado de empadronamiento) og oppholdsbevis (permiso de residencia), og søke om reisebevis for fastboende (certificado de residencia para viajar) hos kommunen der du bor på Kanariøyene.

I flere kommuner kan du gjøre dette direkte via internett på kommunenes nettsider. Reisebeviset må legges fram når du bestiller billett.

Vil bli automatisert

Etter hvert skal det bli en direkte kobling slik at fly- og fergeselskapene kan verifisere retten til rabatt automatisk når de registrere bestillingen gjennom å taste inn NIE-nummeret.

Da trenger du ikke lenger å legge fram reisebeviset hver gang du bestiller og sjekker inn.

Denne tjenesten, som kalles SARA, har vært tilgjengelig for alle fly- og fergeselskap siden oktober i fjor for fastboende.

Tags